LINK

søndag den 22. august 2010

STEVIA – ANALYSE OG SØDME

LABORATORIETEST
Laboratorietests har vist, at steviablade indeholder aluminium, ascorbinsyre (C-vitamin), aske, austroinulin, calcium, betacaroten, krom, kobolt, dulcosid, fedtstoffer, fiber, jern, magnesium, mangan, niacin, fosfor, kalium, protein, rebaudiosid, riboflavin, selen, silicium, natrium, steviosid, thiamin, tin, vand og zink.

HVOR MEGET SØDER ÈT STEVIABLAD?
Et steviablad er ca. 30 gange sødere end sukker. Det er svært at fastsætte et nøjagtigt tal, fordi sukkerindholdet varierer fra plante til plante og fra høst til høst.

Pulveriserede steviabladene kan anvendes som krydderi eller til bagning af brød, kager og småkager.

Bladprodukter, f.eks. tebreve, stødt stevia, koncentrat og piller, indeholder alle plantens næringsstoffer. Disse næringsstoffer og talrige teknologisk fremstillede plantenæringsstoffer er med til at styrke bugspytkirtlen og dermed forbedre dens funktion.

Hele steviablade eller pulver anvendes ofte som te, men kan også bruges som krydderi på eller i alle former for mad, f.eks. stegeretter, grønsagsretter, supper, pasta, saucer og cornflakes.

Tilsat drikkevarer kan en almindelig teskefuld søde 2-6 kopper væske.

Stevia kan også anvendes som en næringsrig snack til børn - f.eks. i form af frossen stevia-te på en ispind.

SLUT MED RYNKER
Prøv at placere Sød Stevia pulver i et vådt gazebindsomslag på øjnene for at opnå en afslappende effekt på dine rynker.

Kilde: http://www.helsenyt.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar